Quotes

” Vorig jaar heb ik 8 lessen Biografie schilderen bij Judith gevolgd gebaseerd op de antroposofie.

De combinatie van diepzinnigheid en creativiteit trok me wel aan.

Je ‘raakt’ zo 8 keer ‘stukjes’ van je leven aan en bewust maar ook onbewust breng je ‘dat’ via het papier of met klei in vorm.

Dat kan dus met tekenen, schilderen of boetseren net wat je aanspreekt.

Voor mij was dit een relaxte bezigheid omdat het ook een manier is om uit je hoofd te komen en is het heerlijk om met kleuren te werken. En ik ben er achter gekomen wat de beste vorm  voor mij werkt, daar moest ik nog achter komen omdat ik niet vanuit mezelf creatief ben met tekenen, verf of klei.

Het is een mooie ervaring om terug te gaan naar je leven in 8 periodes, kan ook soms wat confronterend zijn en verrassend wat je creatief neer zet over een bepaalde levensperiode. Het kan wat bij je los maken wat je van te voren niet beseft, dat maakt het ook wel wat spannend en kan je inzicht geven in jezelf of in dat deel van je leven wat er toen is gebeurd.

Het raakt het aan, maar het is geen therapie les… even voor de duidelijkheid.

Judith geeft je daarbij alle ruimte en vanuit haar deskundigheid begeleidt ze en vult ze aan, dat doet ze op een liefdevolle manier en met medegevoel.

Ook leuk is om te zien wat de ander gemaakt heeft en met dat verhaal er bij, juiste de verschillen met jezelf maakt het interessant.

Ik heb het als heel leuk en boeiend ervaren en zeker ook als ontspannend.”

 

 ——————————————————————————————————————
“Onze dochter kon zichzelf prima vermaken met rollenspel, lezen en tekenen maar kreeg steeds minder contact met klasgenootjes en andere vriendjes. Dit uitte zich in onzekerheid en angstig zijn.
Ook had zij een rijke fantasie die niet door iedereen werd begrepen. Door in KT te gaan ( dmv tekenen, boetseren en schilderen)leerde zij weer om fantasie van werkelijkheid te scheiden zodat vriendjes haar weer begrepen om weer fijn samen te spelen. KT heeft er voor gezorgt dat wij weer een  blije dochter hebben die gelukkig  nog fantasievol is  maar ook  een stuk sterker en zelfverzekerder in het leven staat .
Wij zijn dan ook erg positief over de KT.”

 

“Ik leerde Judith kennen doordat mijn zoon kunstzinnige therapie bij haar ging volgen. Aan het einde van zijn eerste sessies vond ik het afsluitend gesprek met haar bevindingen door zijn werk zeer bijzonder. Het gaf zoveel prijs over mijn zoon zonder dat er tijdens de sessies veel gesproken is.

Zelf begon ik aan kunstzinnige therapie omdat ik graag creatief bezig wilde zijn. Alles wat ik tot dan had gedaan om antwoorden op mijn onverklaarbare pijnklachten/ fibromyalgie te vinden hadden weinig geholpen, ook al vind je zelf wel je eigen weg daarin. Dit leek mij een ontspannen manier om er creatief mee bezig te gaan.

Het waren zeer waardevolle sessies. Langzaam via wat schilder/ tekenwerk kwamen we steeds meer in de biografisch sessies waar de zeven jaren cyclus van Rudolf Steiner een centrale rol speelde. Via het verwoorden van gebeurtenis, gevoel en conclusie naar zeven boetseer beeldjes en het tekenen met pastelkrijt van zeven tekeningen. Dit gaf ook richting in het kunstzinnig werken.

Ook hebben we veel besproken en alles bij elkaar heeft verdieping gegeven in de aspecten van de zeven jaar cyclus. Ook de conclusies van Judith als afsluitend gesprek was bijzonder. Kleuren, details, vormen…alles draagt bij aan dichter bij jezelf komen.

Kortom heel bijzonder om te doen met dank aan Judith.”